La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat aquest dimarts que el Govern que ha proposat el nou president de la Generalitat, Quim Torra, "té més imputats que dones". "On s'ha vist una mica així?", ha plantejat.

En declaracions a Telecinco, Arrimadas recordava així que en la llista de consellers que segons els plans de Torra, haurien de prendre possessió aquest dimecres, "hi ha dos d'escapats, dos presos i tres dones".

Precisament, preguntada per la insistència de Torra en què aquests presos o escapats prenguin possessió com a consellers, Arrimadas ha incidit que "no es pot portar una consellería des de la presó o escapat a l'estranger" i "no hi ha cap dubte democràtic sobre això".

Segons ha afirmat, a Torra no "li interessa res més que la independència de Catalunya" i "es passarà el que duri la legislatura" fent "gestos" com la visita de dilluns als diferents líders del 'procés', perquè "no tenen pla de govern, no volen fer absolutament res" i "no tenen res a oferir" als catalans. "Són emissaris de Puigdemont i són més advocats dels presos que gestors del públic", ha sentenciat.

En aquest context, considera que "no es pot anar improvisant i anant a remolc del que cada dia el senyor Torra fa". "El Govern d'Espanya ha de protegir-nos, protegir els catalans davant d'aquells que volen vulnerar els nostres drets, que ja ho han fet, ho estan fent i han dit que ho tornen a fer", ha sentenciat.

Per a la líder de l'oposició en el Parlament, no "es pot permetre que es normalitzi" el discurs d'una persona com Torra, avalat pels partits independentistes que li han donat la presidència i al qual donen suport situacions com "que es pugui multar per retirar símbols polítics dels carrers".

Segons ha afirmat, es viu a Catalunya "una situació molt greu" que revela incidents com l'enfrontament registrat en vídeo entre diversos ciutadans per les creus grogues en memòria dels polítics empresonats col·locades en una platja.

"L'espai públic és de tots i no podem veure amb normalitat que s'apropiï una ideologia d'alguna cosa que és de tots els altres", ha postil·lat, per incidir que el nacionalisme ha desencadenat "una tensió social evident" ja als carrers de Catalunya.

Defensa l'ús de la bandera "comú"

Arrimadas també ha lamentat que a Espanya sigui més normal l'insult d'un nacionalista que l'ús de la bandera comuna per part d'un partit polític que aspira a governar el país, en relació a les crítiques suscitades per la utilització de la simbologia nacional durant un acte que el partit va organitzar aquest cap de setmana.

"El que és estrany és que a Espanya sigui estrany que una persona que aspira a governar pugui fer un acte amb una bandera d'Espanya i amb un projecte per a tots els espanyols. És una cosa que es veu com estranyíssima", ha comentat en declaracions a Telecinco.

"Estem més acostumats que un nacionalista et digui que els andalusos no treballen o que Espanya és un estat franquista --prossegueix la líder de l'oposició al Parlament--. Això no ens sorprèn, això ho donem per fet, i que un senyor d'un partit que aspira a governar a Espanya tingui un projecte per a tots els espanyols i pugui parlar sense complexos d'Espanya i d'Europa sembla una cosa intolerable ".

Segons el parer de Acostades, s'estan "posant nerviosos al PP i el PSOE" i "han de criticar Ciutadans sigui el que sigui", inclòs acusar-los de apropiar-se dels símbols nacionals, cosa que la diputada catalana rebutja.

"Al senyor Pedro Sánchez el dia que li va donar per la bandera, Algú li va dir que s'estava apoderant d'ella?", Ha plantejat, per incidir que a Espanya, "cal usar els símbols com en qualsevol altre país.