Carme Forcadell no pot continuar sent la presidenta del Parlament "ni un minut més". Així ho ha assegurat Inés Arrimadas aquest dilluns, en una roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus que ha decidit suspendre el ple previst per aquesta setmana. "Cada minut que romangui en el càrrec, serà un minut més en què aquest parlament estarà deslegitimat i tancat amb pany i clau". La líder de Ciutadans a Catalunya ha denunciat que Forcadell és la "cooperadora necessària" de Junts pel Sí i la CUP.

"És el tercer ple que se suspèn amb la complicitat de la presidenta del Parlament", ha criticat Inés Arrimadas, que ha lamentat que no s'ha dut a terme el debat de política general previst per a inici del període de sessions ni s'ha presentat un projecte de llei de pressupostos. "Això demostra que la legislatura s'ha acabat", ha vaticinat. L'ha descrit com la "delegada del Govern de la Generalitat al Parlament", i l'ha acusat de "silenciar" els diputats de l'oposició.

La presidenta de Ciutadans ha dit que "gràcies a Puigdemont, Junqueras i Forcadell", Catalunya és "campiona" en barracons, llistes d'espera, fugida d'empreses i conflicte social, i que estan "atacant l'autogovern" català. Ha tornat a insistir en la idea de convocar eleccions: "No podem estar així de manera indefinida: o ens deixen treballar o es convoquen eleccions per escollir un nou parlament i que hi hagi noves majories".

A diferència del president del PP Català, Xavier Garcia Albiol, que aquest dilluns s'ha pronunciat a favor d'il·legalitzar programes electorals independentistes, Arrimadas ha rebutjat la idea. Ha defensat la "legitimat" que tenen per presentar-se a comicis. "Nosaltres sortirem a guanyar", ha afirmat.