La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha presentat aquest dissabte un escrit de denúncia contra la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, davant la Fiscalia de Menors de Barcelona. El motiu argumentat és "utilitzar nens en el marc de la confrontació ideològica". La líder de Ciutadans a Catalunya ha sol·licitat al Ministeri Públic que actuï per "garantir, durant els dies 30 i 1 d'octubre, la seguretat i indemnitat dels menors que acudeixin als centres educatius on pretenen realitzar-se activitats il·legals".

L'escrit, presentat aquest dissabte a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, fa referència a les activitats per a alumnes i famílies organitzades en els col·legis electorals durant el cap de setmana, "rere l'aparent intenció d'oferir-los uns moments d'oci lúdic". Ciutadans denuncia que "aquests fets suposen utilitzar els nens en el marc de la confrontació ideològica", i tractar-los com a "instruments involuntaris i innocents dels designis dels majors d'edat". El document també recorda que els funcionaris públics tenen ordre de tancar els col·legis.

Fiscalia de Menors Ciutadans by El Nacional on Scribd

"És missió dels poders públics evitar que es produeixi adoctrinament ideològic de menors en activitats lúdiques o culturals que es portin a terme en els centres d'ensenyament públics", sosté Inés Arrimadas en la seva denúncia. Adverteix que aquests menors són "exposats a perill físic" si es produeixen aldarulls. 

Davant de tot això, la líder de Ciutadans assenyala directament la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que considera la "principal responsable". Segons Arrimadas, "Ponsatí pretén que es facin servir els centres educatius amb finalitats il·legals aquest cap de setmana, i coneix i consent l'ús reprobable dels menors". Això no treu que "altres persones" poguessin tenir-hi "responsabilitats".