Pablo Casado i Inés Arrimadas es reuniran aquesta tarda al Congrés dels Diputats per intentar desbloquejar les negociacions sobre la possible coalició electoral entre PP i Ciutadans al País Basc i Catalunya, però sobretot, a Galícia. La líder de Cs ha assegurat que el seu partit ha de liderar la hipotètica coalició electoral amb el PP a Catalunya, i els populars encapçalar l'aliança a Galícia.

"Sens dubte Galícia l'ha de liderar el PP, i Catalunya la liderarà Ciutadans", ha dit en declaracions a la premsa després de reunir-se, a Madrid, amb l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). Arrimadas ha demanat que el PP "reflexioni" i accedeixi a presentar-se amb ells tant a aquests dos territoris com al País Basc per plantar cara "al nacionalisme". "Crec que seria el millor per a Espanya", ha assegurat.

Arrimadas es considera "optimista" per aconseguir aquesta triple coalició, que ha insistit que ha d'estar "adaptada a cada realitat" i tenir en compte que "a Galícia això ho lidera el PP i Alberto Núñez Feijóo i a Catalunya ho lidera Cs". "Igual que al PPC no li demano que no es presenti, espero que el PP no ens demani que no ens presentem a Galícia, sinó que ens presentem junts", ha reblat.

La coalició de Ciutadans amb el PP apunta a ser una estratègia de supervivència política dels taronges després d’enfonsar-se a les passades eleccions generals del 10-N. El partit va quedar en sisena posició passant de 57 a 10 diputats.