La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha mantingut aquesta tarda una conversa telefònica “cordial” amb els presidents de Castella-La Manxa, Emiliano García Page, i el d’Aragó, Javier Lambán, tots dos barons del PSOE, per reclamar-los que facin reflexionar Pedro Sánchez per evitar que lideri un govern amb populistes i amb suport de PNB i ERC.

Arrimadas no ha tingut la mateixa sort amb l’extremeny Guillermo González Vara, que no se li ha volgut posar al telèfon.

Fonts de la formació taronja han explicat que Arrimadas “ha intentat apel·lar al sentit d’Estat dels barons socialistes perquè frenin Sánchez i els ha recordat que Cs ha proposat l’única alternativa sensata i viable al govern amb populistes i nacionalistes: la via constitucionalista dels 221 escons”.

Arrimadas ha parlat també amb la portaveu de Coalició Canària, Ana Oramas, el diputat del Partit Regionalista Càntabre, José María Mazón, i el de Teruel Existe, Tomás Guitarte, per explicar-los la importància d’evitar un govern que aprofundeixi en donar privilegis per uns i greuges per als altres”.