Ciutadans intentarà a la desesperada convèncer fins l'últim moment els barons del PSOE perquè es neguin a tancar un acord amb Esquerra. "Ni aigua" és la frase que la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha fet seva recordant, segons ella, el que molts socialistes deien l'any 2015 quan es negaven a tenir cap mena d'interacció amb els independentistes.

Arrimadas ha anunciat que iniciarà una roda de trucades amb diferents pesos pesants del PSOE per intentar fer-los veure que són a temps de rectificar: "Apel·lo al sentit d'estat d'aquestes comunitats autònomes que sortiran perjudicades per un acord que només beneficia als independentistes" i afegeix "queden cinc dies, no es pot tirar la tovallola fins al darrer moment".

Des de Ciutadans defineixen el pacte d'autèntica "bogeria". De moment, la resposta que troba Arrimadas des del PSOE no és la que esperava. El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, li diu que "ho té molt fàcil" i afegeix, "en comptes de trucar tant que voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez i tema resolt".

Arrimadas insisteix amb el no a un govern en mans "de nacionalistes i Podemos" i malgrat que Vara ja li ha dit que es pot estalviar la trucada, la líder de Ciutadans provarà sort.