PP i Cs han lamentat aquest aquest divendres que el flamant govern de Pedro Sánchez hagi aixecat el control financer de la Generalitat, després de constatar-se l'aixecament de l'article 155. Així s'ha acordat en el primer consell executiu de Sánchez, on s'ha ordenat que els bancs puguin abordar els pagaments de la Generalitat sense supervisió del Ministeri d'Hisenda. 

Aquesta decisió no ha agradat a la líder de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha assegurat a través de les xarxes socials que "Sánchez comença aviat a complir les exigències dels separatistes catalans". A més, ha justificat la seva crítica assegurant que "el Govern reconeix que segueix amb el seu pla il·legal, fa servir ambaixades per a propaganda, dona 20M € més a TV3, posa símbols en les institucions que exclouen milions de catalans i ja té el seu premi", ha lamentat.

A la crítica també s'hi ha sumat el president del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que ha assegurat que Sánchez "no ha trigat ni dos dies en pagar la primera factura de la seva investidura als independentistes. Els catalans que ens sentim espanyols som les primeres víctimes de la seva ambició".

També el diputat popular Santi Rodríguez ha dit que properament "veurem cartells de l'estil: 'Construïm la República Catalana. Finançat pel govern d'Espanya'".