La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dilluns que la situació política catalana "és molt tensa" i ha acusat els independentistes d'alterar la convivència.

"Han generat de manera irresponsable un problema entre catalans", ha asseverat en declaracions a RNE, i ha demanat a les formacions polítiques del Parlament que liderin la reconciliació perquè la convivència es traslladi a la societat.

Ha criticat el discurs que el president del Parlament, Roger Torrent, va pronunciar diumenge a la nit per valorar l'arrest a Alemanya del president de la Generalitat Carles Puigdemont i li ha retret que proposés a Jordi Sànchez i Jordi Turull com a candidats a la Presidència: "Puigdemont no és el president de la Generalitat" ha assegurat Arrimadas.

Sobre els contactes que va anunciar Torrent que iniciaria per buscar una resposta conjunta davant de la situació política de Catalunya, ha explicat que a Cs "de moment" no els han dit res sobre això.

Ha lamentat que va conèixer la iniciativa per la premsa i ha criticat també Torrent "incompleix les regles bàsiques d'avisar a l'oposició" de les seves decisions.

Arrimadas, que ja va repetir aquesta acusació de dividir la població dissabte passat al Parlament, va demanar diàleg entre les parts per aclarir la situació. Puigdemont va respondre a la líder de Ciutadans amb un tuit.