La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que des de la seva formació estan "molt contents" i "il·lusionats" de l'acord de govern a Andalusia i l'ha qualificat d'"històric, modern, de regeneració i moderat". Arrimadas s'ha expressat així en una roda de premsa aquest dijous al Parlament català, on ha evitat vincular Vox a l'equació, malgrat que arribaran al poder amb els seus vots. 

La també cap de l'oposició a Catalunya ha assegurat que Cs "només" té un soci a Andalusia, el Partit Popular, i ha repetit per activa i per passiva que es tracta d'un acord de "centre" que porta al "canvi" després de 40 anys de govern socialista. "És un acord bo, moderat i raonable. Estem en una nova etapa i estem molt il·lusionats amb el canvi", ha afegit.

Arrimadas, a més, ha volgut deixar clar que el govern andalús no ha de comptar sempre amb el suport de Vox al Parlament, ja que ha parlat que l'executiu tindrà suficient força i que hi ha cinc partits a la cambra, tot i que tampoc ha tancat la porta a reeditar pactes similars a altres comunitats. 

Preguntada per com veuen els seus socis europeus el pacte a Andalusia, Arrimadas ha assegurat que la seva formació comparteix "que no es pot entrar en un acord de govern i governar ni amb nacionalistes ni amb populistes". "És el que hem fet a Andalusia", ha afegit, obviant que és gràcies als vots dels ultradretans que accedeixen al govern per molt que la seva formació s'hagi posat de perfil en les negociacions.

Arxivament de la investigació als Mossos

Per altra banda, Arrimadas, preguntada pel fet que el jutge hagi decidit arxivar el cas de la crema de documents dels Mossos d'Esquadra, ha assegurat: "Som demòcrates i respectem la decisió judicial", però ha diferenciat les responsabilitats penals de les polítiques i ha assegurat: "Seguirem preguntant a la Generalitat quan fan servir els Mossos per a objectius polítics". 

En aquest sentit, s'ha negat a demanar perdó al cos per les acusacions del seu partit assegurant que es tracta d'una policia política i ha assegurat que el president Quim Torra vol convertir el cos en una "guàrdia pretoriana".