La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va plantejar-se abandonar la política dies abans de confirmar-se que seria la candidata per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril. Segons ha informat aquest diumenge el diari La Razón, Albert Rivera va proposar a Arrimadas que encapçalés la llista per al Senat, una proposta que la cap de l'oposició no va acceptar: "O un escó o res", va respondre. 

El rotatiu apunta que la parella d'Arrimadas, Xavier Cima, serà traslladat a la capital espanyola per motius laborals  i, per això, ella hauria demanat fer el canvi del Parlament al Congrés. Rivera i Arrimadas haurien mantingut una negociació secreta en què la cap de l'oposició hauria jugat fort i hauria donat un ultimàtum a Rivera. Segons informen amics propers de la parella, si Arrimadas no hagués aconseguit ser la candidata per les eleccions generals, hauria abandonat la política. 

El diari també explica que Rivera va encarregar diversos sondejos sobre la imatge pública de la líder espanyolista i que el pols que van mantenir els dos dirigents va ser complicat. Les darreres setmanes haurien estat especialment dures internament per al partit. Alguns membres van criticar el "secretisme" del president de la formació i van carregar contra el "cabdillisme" de la direcció. Els sectors crítics consideren que, si Arrimadas fa el salt a Madrid, la seva victòria a Catalunya el 21-D "no haurà servit per res" i "l'independentisme continuarà al seu aire". 

Per La Razón, es tracta d'una "decisió controvertida" que deixa Ciutadans en una "situació complicada". Tanmateix, la direcció del partit afirma que és una bona estratègia per "arrencar vots al PP i el PSOE" i  considera que cal "combatre el separatisme des del Congrés".