L’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran que ahir va protagonitzar una protesta a la seu del Partit Popular a Barcelona ha definit l'ocupació, mitjançant un comunicat aquest dimarts, com "una actuació simbòlica” que no va “comportar cap acte de violència”. Segons expliquen, “Es va encartar la seu i es va complir d'urnes la vorera evidenciant que cal fer passos ferms per poder celebrar el referèndum”.

Amb l'acció de dilluns, Arran assegura que va voler evidenciar "de forma simbòlica" que no els preocupen "les amenaces" del PCC per "fer el que calgui per aturar la celebració d'un referèndum".

L’organització, que titlla el PP de “partit hereu del franquisme i coartador de llibertats”, també ha lamentat que els partits a favor del referèndum "s'alineïn" amb C's i PPC condemnant els fets.

"Vam plantar-nos davant la seva seu a Barcelona amb urnes per advertir-los que la democràcia no se suplica, sinó que s'exerceix, si cal, amb desobediència", diu la nota de l'organització juvenil. Arran defensa així el referèndum i adverteix també que no estan "disposats a renunciar-hi" i que, per tant, lluitaran per aconseguir-lo "quan i com calgui". 

Per a Arran, la paraula violència és significat de "desnonaments, sous de misèria, les llistes de persones aturades o els retards en els pagaments de les ajudes a la dependència; la corrupció, els Millet, els Pujol, Bárcenas i els Borbons". També hi afegeixen la "Llei Mordassa, la pobresa energètica, les represàlies polítiques, la impunitat feixista i no poder avortar lliurement". 

Per aquest motiu els conviden a convocar "immediatament el referèndum" i a treballar perquè hi guanyi el 'sí' que "obri el cadenat al règim del 78 arreu dels Països Catalans".