La formació juvenil de la CUP, Arran, ha demanat aquest dimecres als presos polítics que no compareguin al judici contra el procés independentista que se celebrarà en els pròxims mesos al Tribunal Suprem a Madrid. "No reconeixem aquests judicis. Que no vagin a Madrid, que no reconeguin la justícia espanyola, perquè si les represaliades reconeixen les autoritats del centralisme espanyol és com si tot un poble estigués sent jutjat", ha argumentat la portaveu de l'organització, Núria Martí.

Arran ha fet aquesta crida en la presentació de la campanya "Estripem la baralla, tombem el règim” davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on també ha apuntat que "els jutges, els partits de l'extrema dreta i la monarquia estan al servei del joc en el qual sempre guanya la banca i sempre perd el poble". "Menys quan deixem de ser espectadors i passem a jugar a la partida organitzant-nos", ha advertit.

Precisament, vuit membres de la formació juvenil han estat alliberats aquest mateix dimecres després que fossin detinguts aquest dimarts quan anaven a realitzar un acte de protesta davant del Tribunal Suprem a Madrid. Els militants de l'organització de l'esquerra independentista s'han negat a declarar.

Més tard, a la tarda d'aquest dimecres, Arran ha denunciat via Twitter que agents del Cos Nacional de Policia han identificat membres d'Endavant, organització integrada a la CUP.