El PP sol·licitarà aquest dilluns al ple del Consell de Menorca que totes les persones que entrin a l'illa tinguin l'obligació de presentar una prova PCR negativa, amb l'objectiu de reduir les probabilitats de contagi per coronavirus.

També aposten per complementar aquestes proves amb la presa de temperatura corporal en les arribades i sortides a Menorca. En el cas de detectar símptomes s'aplicaria el test d'antígens per descartar la presència del virus a curt termini.

Els populars instaran l'equip de govern a entaular converses amb les forces de seguretat per garantir el compliment de les quarantenes o confinaments que ordenin les autoritats sanitàries.

Segona prova al cap de 15 dies

A més, demanden el Govern balear que modifiqui el protocol relatiu a les persones que hagin donat positiu per Covid-19 i que se'ls realitzi una segona prova passats 15 dies.

D'altra banda, el PP exigirà a la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, que sol·liciti a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, una modificació en els pressupostos de 2021 perquè incloguin una partida econòmica en reconeixement per l'estatus diferencial de l'illa per la seva declaració com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO.

Finalment, els populars consideren que s'ha de tancar amb celeritat la redacció de l'avantprojecte de la Llei Reserva de la Biosfera, abans del primer trimestre de l'any vinent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat