"Si algú es planteja viatjar a Balears per comportar-se incívicament, ho deim clarament: que es quedi a casa seva". Francina Armengol ha utilitzat les xarxes socials per contestar les protestes per la seva gestió dels brots de Covid-19 a les Illes. En un fil de Twitter, la presidenta de les Balears ha defensat que els visitants han de mostrar "el mateix compromís" que els habitants de les illes.

TUIT Armengol

Francina Armengol / Twitter

"El Govern de les Illes Balears actua i actuarà amb contundència per protegir els ciutadans d'aquelles persones i empreses que han incomplert les mesures sanitàries, posant en risc amb el seu comportament, la nostra salut i la reactivació de milers d'empreses i llocs de feina", ha tuitat la presidenta, després de defensar que "cal la màxima responsabilitat individual i col·lectiva". Així mateix, ha assenyalat que s'han pres mesures contra les empreses i establiments que han organitzat concerts i esdeveniments per incompliment de les restriccions sanitàries.

Estudiants a un hotel medicalitzat

Unes declaracions que arriben després de la polèmica que ha causat el trasllat de 249 estudiants en viatge de final de curs a un hotel medicalitzat de Mallorca amb la justificació que aquests havien estat contacte estret amb un positiu de Covid-19. De fet, la mare d'un dels estudiants ha denunciat l'executiu per detenció il·legal i prevaricació. Durant la darrera setmana es van detectar dos brots produïts a les illes, un a Mallorca, amb 400 infectats de tot l'estat, i un altre de més d'una cinquantena estudiants catalans.

"Amb aquesta quarantena, protegim la salut dels joves i la de la resta de la població", s'ha justificat Armengol. "Ningú més que jo vol que tornin a casa, però hi tornaran quan hagin passat la quarantena, estiguin sans i no posin en risc la salut col·lectiva", ha seguit.

Més controls

Aquesta tarda el govern balear a anunciat que es reforçaran els controls Covid-19 a les Illes: d'ara en davant es demanarà PCR negativa o pauta completa per a grups superiors a 20 persones i PCR dels ciutadans del Regne Unit als aeroports. També es prorrogaran les mesures sanitàries fins a l’11 de juliol.

 

Imatge principal, Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears / EFE