La mare d'un dels estudiants de San Fernando (Cádiz) atrapat en un hotel de Mallorca a causa del macrobrot de coronavirus ha presentat una denúncia en un jutjat de guàrdia contra el Govern de Balears per detenció il·legal i prevaricació, segons destaca Efe. Arantxa de la Fuente, advocada de professió, ha informat a la mateixa agència d'aquesta denúncia contra la directora general de Salut Pública del Govern balear, Maria Antònia Font. 

En què es basa la denúncia? 

La denúncia es basa en el fet que el seu fill va ser traslladat des de l'hotel on es trobava amb la resta dels seus companys, gairebé mig centenar, fins a un altre hotel medicalitzat on s'estan aïllant tots els estudiants espanyols que feien un viatge final de curs i que han arribat a l'illa durant els últims dies, segons recull Efe. La mare diu que aquests alumnes no han estat en contacte amb cap positiu i que la decisió de traslladar-los no ha estat justificada. 

En aquest sentit, han assegurat que sense permís dels pares, el seu fill ha estat traslladat de tota manera al centre on se'ls ha fet un test d'antígens que ha resultat negativa i a l'espera dels resultats d'una PCR.

242 estudiants catalans contagiats

Ja són 242 els estudiants catalans que s'han contagiat en viatges de final de curs a Mallorca, Menorca i Tenerife. La xifra de casos s'ha doblat en el brot de Mallorca, que ha passat de 64 a 132 casos en poques hores; a Menorca s'ha evolucionat de 57 a 76 contagis, i a Tenerife, de 27 a 34. En total hi ha uns 1.200 contactes aïllats. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que aquest cap de setmana s'han fet unes 4.800 trucades, 2.800 més que el cap de setmana passat. S'han programat 2.145 proves, 1.100 més que la setmana passada.

A partir d'aquest dilluns, el grup d'entre 30 i 34 anys ja pot demanar hora per vacunar-se. Amb la intenció de frenar tan aviat com sigui possible l'augment de contagis que s'han registrat entre persones de 15 a 29 anys, Cabezas també ha detallat aquest dilluns que estudia obrir tan aviat com sigui possible el grup d'entre 16 i 29 anys. No està, però encara, si aquesta franja única començarà als 12 o als 16 anys. 

 

 

Imatge principal: un hotel de Mallorca amb estudiants aïllats / Efe