El govern argentí ha manifestat la seva "plena confiança" en l'executiu espanyol i poble d'Espanya per garantir, a través del "diàleg", la unitat del país, així com la seva "integritat territorial" i els drets i llibertats dels ciutadans.

En un comunicat, la Cancelleria del país austral s'ha referit a la situació que viu Catalunya, on el president, Carles Puigdemont, va dir ahir al Parlament que "assumia" el mandat "del poble de Catalunya perquè sigui un Estat independent", encara que va proposar deixar en suspens la declaració independentista durant diverses setmanes per iniciar un diàleg.

"Inspirat pels profunds i intensos llaços d'amistat entre l'Argentina i Espanya, el govern argentí renova en aquest dia que el diàleg és necessari per trobar una solució consensuada, en el marc de la Constitució espanyola i el respecte a les institucions d'aquest país", assenyala el text difós pel govern de Mauricio Macri.

En aquest sentit, manifesta la seva "plena confiança" en l'executiu i poble espanyol, "que a través d'aquest diàleg aconseguiran garantir la unitat d'Espanya, la seva integritat territorial, així com els drets i llibertats de tots els seus ciutadans".