El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que "la repressió continua". En una compareixença de premsa després de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a la Fira de Barcelona Aragonès ha sentenciat que les causes obertes al Tribunal de Comptes "amenacen amb la ruïna econòmica i la mort civil a desenes i desenes de persones".

Unes declaracions que arriben després que aquest matí José Luís Ábalos hagi assegurat que les causes obertes contra ex alts càrrecs del Govern al Tribunal de Comptes "són pedres en el camí" en el procés de diàleg amb Catalunya. En una entrevista a la SER, el ministre de transports ha afirmat que ara s'ha "anar desempedrant tot aquest camí, però fent-ho sempre des del reconeixement dels òrgans i les institucions i dins de la legalitat".

Reclama la fi de la repressió

En aquest sentit, el president ha exposat que, tot i que "s'ha fer un pas endavant" amb l'excarceració dels presos i les preses, "la repressió continua". "Continua en forma d'un Tribunal de Comptes que amenaça amb la ruïna econòmica i la mort civil a desenes de persones; amb les causes obertes contra les exiliades i els exiliats; i les causes obertes a centenars de ciutadans pel seu compromís amb l'1-O". 

 

 Aragonès ha criticat que el tribunal estigui "polititzat" i hagi dut a terme "un procediment que ha estat ple d'irregularitats". A més, ha afirmat que hi ha vies "d'acord amb la legalitat vigent" per fer que el tribunal "s'adapti al que li permet fer la normativa, que no és el que s'està fent en aquests moments en contra de desenes de persones".

Així, ha reclamat que s'abandoni la repressió que "s'ha esta aplicant els darrers anys" en pro del diàleg. Així mateix, ha afirmat que aquest és un requisit imprescindible "per poder avançar en la negociació franca i honesta, on les dues posicions es puguin posar sobre la taula i es pugui negociar en igualtat".

Marlaska respon a Ábalos

Avui s'han fet evidents opinions ben diferents dins el PSOE per la persecució del Tribunal de Comptes als ex alts càrrecs del Govern. Després que el ministre espanyol de Transports José Luis Ábalos hagi dit que el tribunal posa "pedres en el camí" del diàleg sobre Catalunya, el ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska ha sortit en la seva defensa, indicant que "cada institució fa el que li toca fer".

 

 

Imatge principal, Pere Aragonès abans de ser vacunat /  Jordi Bedmar