El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha retret aquest dilluns al govern espanyol l'"error" que suposa apujar la quota als autònoms. En un missatge al seu compte de Twitter, el vicepresident amb funcions de president es refereix així als nous tipus de cotització per contingències professionals i cessament d'activitat inclosos ja en la quota d'octubre, que suposen tres euros a el mes més en el cas dels autònoms que optin per la base mínima, que ara se situa en els 286,15 euros.

"Això és precisament el que no s'ha de fer. Quin error. Més que mai hem d'estar a la banda d'autònoms, empreses i treballadors", assegura el també conseller d'Economia. Aragonès ha recordat que el passat 17 d'octubre ja va exigir per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una moratòria d'impostos "per als sectors que més pateixen", una cosa que veu "urgent".

En concret, Aragonès va exigir una moratòria en el pagament de l'IVA, l'Impost sobre Societats i les cotitzacions de la Seguretat Social per als sectors més afectats per les mesures per frenar la pandèmia.

El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, també ha carregat contra aquesta pujada qualificant-la de "greu error". "Penalitzen encara més els autònoms", ha afegit.

"Fa mesos que cal fer, com en altres països europeus, una moratòria d'impostos per als sectors més castigats. No és la millor manera de demanar el SÍ als pressupostos generals de l’Estat", ha alertat.