El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s'ha desmarcat aquest dimecres de la carta del president Quim Torra on defensava el 'no' a la investidura de Pedro Sánchez si no hi havia una proposta per al referèndum. El líder republicà ho ha atribuït al "debat intern de JxCat" i ha defensat que el seu partit prendrà les seves pròpies decisions, en una reunió de l'executiva que tindrà lloc aquest divendres. 

En una atenció als mitjans després de visitar la Fundació Surt, Aragonès ha defensat que "el president de la Generalitat té tot el dret a escriure els articles que consideri" i ha afirmat que, tot i ser un govern de coalició, cal "respectar la llibertat de cada formació". En aquest sentit, ha apuntat que si els dos socis de Govern acorden les seves posicions "millor", però que si no, les posicions que adoptin "són absolutament legítimes" i cal "desdramatitzar-ho".

Per altra banda, preguntat per si el Govern descarta eleccions perquè prioritza l'elaboració dels pressupostos del 2020, tal com va apuntar la portaveu de l'exeuctiu aquest dimarts, el vicepresident ha apuntat que "totes les possibilitats han d'estar sobre la taula" per fer front a la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas de l'1-O.

A una setmana per la votació de la investidura, Torra ha escrit una carta oberta d'opinió personal a Pedro Sánchez en la que l'insta a pensar en "una solució a llarg termini i no en un interès partidista" i ha defensat votar 'no' a la investidura si no accepta un diàleg que inclogui l'autodeterminació.