“Aquí no hi ha hagut rebel·lió, ni sedició, ni malversació”. Amb aquesta contundència s’ha presentat el vicepresident Pere Aragonès aquest dimecres al Tribunal Suprem, on finalitza el judici al procés. És per això que ha advertit que, si la sentència acaba sent condemnatòria, continuarà la batalla al Tribunal Europeu de Drets Humans. S’ha mostrat convençut que allà sí que aconseguiran una sentència justa.

“Continuarem la nostra batalla als tribunals de drets humans. Ho batallarem i ens acabaran donant la raó”, ha avançat el dirigent republicà situant-se en un escenari de sentència condemnatòria. Malgrat tot, ha reclamat la “lliure absolució de tots els encausats”, no només al Tribunal Suprem, i la “immediata posada en llibertat” dels presos polítics.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern ha denunciat que els dirigents independentistes fa més de 600 dies que estan privats de llibertat, “una presó preventiva que és un compliment anticipat d’una pena que ja sembla que està decidida”. Aragonès també ha criticat el “relat artificial de la Fiscalia i l’extrema dreta”, que “persegueixen objectius polítics”: la “criminalització” de l’independentisme.

“Aquí no hi ha delictes; hi ha conviccions, determinació i un mandat democràtic que els nostres companys van tirar endavant i amb el qual s’havien compromès davant la ciutadania”, ha defensat Pere Aragonès.