El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que seguiran "dient ben alt que la monarquia és una institució antidemocràtica i corrupta". "Vam dir que no ens farien callar i no callarem", ha afirmat després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional hagi arxivat la investigació per injúries a la Corona contra ell, la líder del Bloc Nacionalista Gallec, Ana Pontón, i la cap d'Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez.

En una piulada, el conseller d'Economia ha destacat que "s'arxiva la causa de la mateixa manera que es va obrir, sense notificar-nos res". I ha remarcat: "A Catalunya, independència i república!".

Aragonès va ser denunciat per tres entitats —Concordia Real Española, Jucil i Foro Balears de la Sociedad y el Progreso— per haver denominat "organització criminal" els Borbons.

L'exigència al govern espanyol

El vicepresident ha exigit aquest divendres al govern espanyol que deixin de ser "espectadors passius" i "es moguin" per conèixer tota la veritat sobre la presumpta corrupció del rei Joan Carles. "S'ha de conèixer tota la veritat dels negocis que envolten la monarquia espanyola", ha reclamat. Segons Aragonès, "tenim dret a saber-ho i ells a fer públic on és i anar fins al final".

En declaracions a la sortida d'una reunió amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, el conseller ha lamentat que els líders independentistes siguin a la presó "per defensar la democràcia" mentre hi ha "un rei emèrit que s'ha donat a la fuga" i una fiscalia que sembla "que li fa mandra" investigar la presumpta corrupció.