El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha avisat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que seria un "error" que l'Estat "persistís en una voluntat unilateral de solucionar el conflicte" amb Catalunya "per la via del Codi Penal". "Això és actuar amb unilateralitat", ha dit Aragonès, en resposta a les declaracions de Sánchez.

El president espanyol va avisar el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous que ja sap "quin és el camí que l'espera", en referència al 155, si torna a l'unilateralisme o trenca la legalitat. Per això, Aragonès ha fet una crida a "resoldre el conflicte mitjançant el diàleg, la negociació i el respecte a la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya".

Pel que fa a la polèmica sobre els llaços grocs a l'espai públic, Aragonès ha dit que sembla que hi ha forces polítiques "com Ciutadans" que es troben "còmodes si hi ha un clima que va cap a la confrontació". "A nosaltres no ens hi trobaran", ha afirmat el vicepresident, que ha insistit que només els trobaran "en la defensa i la garantia de la llibertat d'expressió de tothom".

En aquest sentit, ha afirmat que "tothom ha de ser lliure d'expressar el que cregui convenient" i ha dit que el Govern mai "taparà la boca" ni es dedicarà a "impedir que Ciutadans o qualsevol altre força política pugui expressar en l'espai públic el que cregui convenient".