El candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions del 12-M i president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha retret al número 3 de Junts a la demarcació de Barcelona, Josep Rull, l'absència del president a l'exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont, al debat de la patronal Pimec: "Si hagués vingut el seu cap de llista, hauríem tingut el cara a cara que havia demanat". Rull ha estat l'encarregat de defensar la posició de Junts en el que ha estat el primer debat electoral de la campanya electoral del 12 de maig per la impossibilitat de Puigdemont d'acudir a territori espanyol i davant la decisió del partit de no enviar la número dos, l'empresària Anna Navarro.

En la seva primera intervenció al debat, celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, Aragonès ha retret a Puigdemont la seva absència al debat electoral: "M'hauria agradat que estiguessin presents tots els caps de llista". Això ha indignat els juntaires, i és que el número tres de la llista de Junts ha respost que no es pot fer "un debat d'aquestes característiques a través d'un plasma". "Si algú hauria de ser extraordinàriament sensible al que vol dir això per a la dignitat del que representa Puigdemont és el president Aragonès", ha dit Rull.

A l'inici del debat, moderat per la periodista Cristina Riba, l'organització ha aclarit que havien ofert a Puigdemont la seva participació telemàtica, que el partit ha declinat. Aragonès i Rull també s'han enfrontat per l'estratègia negociadora d'ambdues formacions: "Ara que es posen a negociar ve Rull a donar-nos lliçons", ha etzibat el president en al·lusió al que consideren els republicans com un gir negociador de Junts amb el PSOE, i ha dit que la reducció de la quota del FLA a Catalunya arriba gràcies a les negociacions d'ERC.

De fet, de cara a aquesta campanya, Junts per Catalunya ja va anunciar una operació "desconnectar pantalles". Els mítings del president a l'exili seran a Argelers i Junts per Catalunya ha preparat una flota de 5 o 6 autocars per portar la ciutadania als mítings. Els autocars seran gratuïts, tot i que s'obrirà la possibilitat d'aportar un donatiu, atès que Junts té previst compensar la petjada de carboni que aquesta operació representi. Tot i això, el president Puigdemont ja ha explicat en una entrevista a El Nacional.cat que no tornarà a Catalunya enmig de la campanya electoral. De fet, els de Carles Puigdemont han obert un web per poder apuntar-se als viatges cap a la Catalunya Nord. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!