No és el primer cop que el responsable del grup d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, carrega contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, però aquest cop, el fet que l'arribés a tractar de "tarat" en declaracions a TV3 ha provocat que fos el mateix president, Pere Aragonès, qui l'hagués de respondre des del ple del Parlament. Ho ha fet durant la sessió de control al Govern, després que el president del grup de Junts, Albert Batet, i li ha preguntat si compartia aquestes paraules, Aragonès s'ha mostrat convençut que les declaracions de Rufián tindran "una explicació sinó una correcció".

 

El portaveu de Junts ha retret a Aragonès aquesta qüestió després de plantejar una pregunta al president sobre l'estratègia política dels republicans a Madrid, la qual l'ha emplaçat a canviar, a més de preguntar-li com justifica aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez davant situacions com el CatalanGate. Abans d'acabar, però, li ha retre les paraules de Rufián i l'hi ha preguntat si les compartia. "Ja n'hi ha prou, seguirà permetent aquests insults, senyor president?", ha reclamat.

Aragonès discrepa

Aragonès no ha defugit la pregunta, de fet ha començat contestant aquesta darrera referència per expressar el seu respecte "a tots aquells que han destinat el millor de la seva vida a lluitar per la independència". "En discrepo i no les comparteixo en cap cas, i estic convençut que tindran una explicació sinó una correcció", ha reblat.

Tot seguit, també el president del grup d'ERC, Josep Maria Jové, en prendre la paraula per plantejar la seva pregunta a Aragonès ha expressat també el suport i respecte al president Puigdemont en nom del grup d'Esquerra.

Rufián, que a finals de maig ja havia provocat la polèmica després d'aconsellar des de la tribuna del congrés al diputat dels comuns Jaume Asens que no viatgés tant a Waterloo, ha tornat a provocar una polèmica entre els socis avui durant una intervenció a TV3 on estava sent entrevistat després que ahir va rebre el premi al millor diputat 2.0, per part de l'Associació de Periodistes Parlamentaris de Madrid. “Dir que no l’has cagat alguna vegada a la xarxa és mentir. Dir que per un tuit meu es va proclamar la independència de Catalunya és de tarat. En tot cas, tarat és qui la va proclamar, no qui fa el tuit”, ha ventat durant l'entrevista.

El diputat republicà també va provocar la irritació de Junts a mitjans de març quan va abonar la teoria sobre la trama russa del procés parlant de "señoritos" que "fan de James Bond". En aquella ocasió Junts també va expressar una queixa contundent, però ERC va justificar les declaracions assenyalant els contactes de Puigdemont amb suposats enviats del govern rus.