Enganxada sense embuts i amb majúscules entre ERC i Junts arran de la carregada que el diputat republicà Gabriel Rufián ha protagonitzat aquest matí contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. La raó ha estat les informacions publicades a dos mitjans de comunicació sobre contactes de Puigdemont amb un suposat espia rus el juny del 2019. Rufián ha donat per bones les informacions i ha titllat els moviments de Puigdemont i el seu entorn de "senyoritos" jugant a ser James Bond, que no representen ERC. La resposta del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha arribat a través de Twitter, on ha advertit a Rufián que "és impossible ser més miserable". El vicepresident, Jordi Puigneró, ha traslladat al president, Pere Aragonès, el seu enuig per les paraules de Rufián, que considera "intolerables" i ha demanat si aquesta és la posició d'ERC, segons fonts de vicepresidència.

La informació sobre els contactes de Puigdemont amb un suposat espia o enllaç del Kremlin ha estat publicat avui a El Periódico i El Confidencial i s'haurien produït en el marc del fòrum internacional Crans-Montana, que es va celebrar a Ginebra el juny del 2019, quan el president ja era a l'exili. Seguint amb el fil dels informes de la Guàrdia Civil sobre una suposada trama russa, els dos mitjans parlen de trobades amb un ciutadà rus que viu a Barcelona, Alexander Dmitrenco, que apareix també al cas Volhov, i d'un financer resident a Suïssa, Yuri Emelin.

En ser preguntat durant una roda de premsa al Congrés dels diputat Rufián, tot i que ha començat assegurant que no tenia intenció de parlar gaire del que ha descrit com "l'espai de l'antiga CDC", s'hi ha despatxat a gust. "Crec que són senyoritos que es passejaven per Europa reunint-se amb la gent equivocada perquè així durant una estona es creien James Bond. No ens representen", ha assegurat. Rufián ha insistit que es contenia amb les seves paraules però ha titllat de "frivolitat terrible" aquests moviments, que ha contrastat amb la línia política internacional d'ERC, que mai ha estat reunir-se amb sàpatres, tot i que ho haurien pogut fer.

La resposta del secretari general de Junts ha arribat a través del seu compte de Twitter, que ha advertit Rufián que qui parla d'aquests manera es converteix de fet en "portaveu oficial de les clavegueres de l'Estat i la bombolla mediàtica de la dreta", atès que ha donat pàbul a les informacions sobre aquests suposats contactes. "És possible ser més ignorat? En tot cas, és impossible ser més miserable", ha retret Sànchez.