El vicepresident Pere Aragonès ha anunciat aquest dimecres que el Govern i, concretament, el seu departament, està treballant en un pla econòmic per mitigar els efectes del coronavirus. Ho ha dit en declaracions a la premsa davant del TSJC, des d'on ha donat suport als diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, que aquest dimecres estaven citats a declarar per l'1-O. Tot i l'anunci, el també conseller d'Economia no ha volgut donar més detalls sobre com seria aquest pla i s'ha limitat a dir que estaria preparat en les properes "hores o dies".


Fonts del departament asseguren que en aquests moments s'estan estudiant diverses possibilitats d'actuació, i també com s'està fent en altres països més afectats pel virus, i que un cop s'hagi avaluat tot, es donaran a conèixer les mesures del Govern. Catalunya encara no és de les zones més afectades pel coronavirus, a diferència de Madrid o Vitòria, on s'han hagut de tancar totes les escoles i universitats.

L'anunci d'Aragonès arriba després que aquest dimarts Foment del Treball proposés al Govern un ajornament del pagament d'impostos per part de les empreses afectades pel coronavirus i que es facilitessin els ERO temporals per aquest motiu. La mesura no va agradar gens al vicepresident, que aquest dimecres ha defensat que no són els treballadors els qui han de pagar les conseqüències. 

En les mateixes declaracions a la premsa, el dirigent republicà ha criticat que la proposta d'abaratir els ERO temporals pel coronavirus és una manera d'"aprofitar" la situació per "col·locar qüestions d'agenda econòmica de determinades entitats en defensa dels seus interessos". "Estem absolutament en contra que la línia de combat contra el coronavirus sigui abaratir l'acomiadament. És socialment injust", ha afegit Aragonès.