El president de la Generalitat no assistirà a l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona que se celebrarà l'1 de juliol vinent al CaixaForum de Barcelona i que comptarà amb la presència dels reis d'Espanya. "Aquell dia destinarem l'agenda a altres qüestions que són d'interès i importància cabdal pel nostre país", ha explicat en declaracions a la premsa.

 

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions després de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid, en una compareixença a la Fira de Barcelona. "Com a país, n'hem d'estar orgullosos", ha recordat. En aquest sentit, ha assenyalat que és moment de començar a ser "optimistes", però alhora ha afegit que cal no oblidar que la Covid-19 "encara està entre nosaltres".

Trobada al Mobile World Congress

El president de la Generalitat i el rei Felip VI coincidiran abans al sopar inaugural del Mobile World Congress, que tindrà lloc diumenge. Això és perquè la política de la Generalitat és no assistir a actes organitzats per la Casa Reial ni tampoc convidar la Casa Reial als actes del Govern, així com tampoc alterar l'agenda de l'executiu per la visita del monarca. Amb tot, després de la controvèrsia generada al voltant de quin representant de la Generalitat assistiria al sopar de la Reunió del Cercle d'Economia, es va precisar que "no deixarà d'assistir ni representar la Generalitat en actes a Catalunya de tercers on assisteixi el monarca espanyol".

En aquell moment Aragonès va declinar la invitació del Cercle a favor del vicepresident i conseller de Política Digital, Jordi Puigneró. Tot i això, hores després es va informar des de vicepresidència que Puigneró havia rebutjat la invitació, indicant que "si és oportú, delegui en altres membres del gabinet", atès que ell,  "previst i compromès" assistir a la Nit de les Telecomunicacions, que se celebra a la mateixa hora. Finalment hi va assistir la consellera de presidència, Laura Vilagrà.

Aragonès i Felip VI van acabar coincidint a l'entrada de l'Hotel W, on se celebrava la reunió del Cercle d'Economia. L'intent del president d'evitar l'absència del Govern en una cita empresarial important, però alhora la voluntat de fugir de l'encaixada amb el monarca, va acabar provocant una salutació forçada, que va tenir com a testimonis el president de Corea del Sud, Moon Jain-in, la plana major de l'empresariat català i d'una destacada representació de món econòmic l'espanyol.

 

 

Imatge principal, Pere Aragonès durant la compareixença de premsa posterior a la seva vacunació / Jordi Bedmar