El conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha urgit per carta a la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, a convocar "el més aviat possible" la comissió bilateral d'assumptes econòmics i ha assegurat que és més "adequat" que les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera, com la que se celebrarà aquest dijous, on el Govern no hi enviarà cap representant.

En l'escrit, el conseller diu a la ministra que té "poc sentit" assistir-hi en la mesura que ja s'han iniciat els tràmits per convocar les comissions bilaterals, entre elles la d'Assumptes Econòmics i Fiscals, que no es reuneix des del 2010. D'altra banda, el vicepresident de la Generalitat ha apuntat que és "frustrant" que en el CPFF els representants dels territoris no tinguin dret a vot.

Per Aragonès, el CPFF "és una reunió de tràmit i no un espai per al consens i el debat productiu". Per això, considera que la possibilitat que es modifiqui alguna de les qüestions plantejades inicialment és "remota" perquè " la composició del ple i la majoria de vots reservada al Ministeri d'Hisenda permet vetar qualsevol postura discrepant".