Satisfacció dels republicans després que aquest dijous s'hagi pogut acordar la data d'inici de la mesa de diàleg. El vicepresident Pere Aragonès ha qualificat de "pas important" que dimecres que ve hi hagi una primera reunió i ha assegurat que estan treballant "colze a colze" amb el president de la Generalitat per preparar bé la proposta catalana que, ha insistit, ha de ser "l'amnistia" i l'"autodeterminació". 

"Estem treballant colze a colze amb el president i, com fem amb reptes importants, ens reunim, ens arromanguem, planifiquem. Aquest dimecres nosaltres anirem amb una proposta ben clara: la solució al conflicte polític que tenim ha de ser un referèndum d'autodeterminació i una amnistia per acabar amb la repressió i fer net. Aquestes seran les nostres propostes", ha dit en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el Tercer Sector.

Per altra banda, Aragonès no ha volgut avançar quina serà la composició de la delegació catalana a la mesa, on només se sap que hi haurà president i vicepresident. El líder republicà extramurs ha assegurat que s'hi està "treballant, i només ha avançat que la delegació "serà un reflex de la composició del Govern". Ha avisat, però, que serà "el president qui anunciarà els membres, com correspon". "Hi ha qüestions que ens importen més que els noms que és travar bé el 'què'", ha afegit.

Preguntat per la figura del mediador que demanava el president Quim Torra, Aragonès ha defensat que "totes les garanties de més són benvingudes", però que l'inici de les converses és una "absoluta prioritat" tant per ell com pel president.​