El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha avisat aquest dimecres a l'Estat que l'independentisme segueix viu malgrat l'imminent judici de l'1-O. "Si l’objectiu és que l’independentisme s’aturi, objectiu fracassat. No han desaparegut els més de dos milions de persones que defensem que Catalunya s’ha de constituir en República", ha afirmat en aquest sentit.

Aragonès s'ha expressat així en una interpel·lació parlamentària sobre com afrontarà el judici als presos polítics. En ella, el vicepresident ha assegurat que no es quedaran "callats" sinó que estaran "mobilitzats" i donant suport als presos, a més d'explicant que "les acusacions són totalment desproporcionades". 

Finalment, Aragonès s'ha mostrat convençut que l'Estat vol fer un "escarment perquè ningú més s’atreveixi a vulnerar la unitat d’Espanya" i que el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg "ens ajudarà a combatre-ho". Tot i això, ha reconegut que aquesta sentència arribarà "tard" i que "un dia de presó ja serà massa tard".