El vicepresident Pere Aragonès ha assegurat aquest dimecres que se senten "serens i tranquils per la feina feta", després que el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga l'1-O, hagi demanat al TSJC que l'investigui, juntament amb els actuals diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. "Persistirem en el nostre compromís d'assolir una Catalunya independent, socialment justa, econòmicament pròspera. Sempre endavant!", ha defensat en un missatge a les xarxes socials. 

El jutge del 13 ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui el vicepresident i els diputats Jové i Salvadó per la seva actuació en el referèndum de l'1-O quan formaven part del Departament d'Economia. Tots tres estan aforats i, per tant, el magistrat ha enviat a la sala civil i penal del TSJC una exposició raonada on detalla els indicis de delictes que considera que han comès i li demana que es faci càrrec de la investigació.

Tots tres estaven ja investigats en aquest jutjat número 13. De fet, Jové i Salvador van ser detinguts per ordre judicial el passat 20 de setembre als escorcolls de la Conselleria d'Economia, quan formaven part de l'equip d'Oriol Junqueras. Després de declarar davant del jutge van quedar en llibertat provisional. En el cas d'Aragonès també estava investigat pel 13 tot i que encara no havia anat a declarar. La decisió es prendrà al setembre i caldrà donar trasllat primer a la fiscalia.