Davant la nova jornada d'escorcolls pel cas 1-O d'aquest dimarts, el vicepresident Pere Aragonès ha volgut mostrar el seu suport als treballadors públics de la Generalitat. "El Govern sempre estarà al costat dels treballadors públics", ha defensat en una declaració institucional en arribar al Departament d'Economia, encara escorcollat per una desena d'agents, després de sortir de la reunió del Consell Executiu. En aquest sentit, ha sostingut que les actuacions dels funcionaris "sempre han estat amb total cobertura legal".

"Esperem que aquest malson de judicialitzar els anhels del poble català acabi el més aviat possible", ha assegurat Pere Aragonès, que ha volgut denunciar la "judicialització del dret a votar i a exercir l'autodeterminació". Ha subratllat especialment que això estigui afectant treballadors públics, que veuen alterat el seu dia a dia.

Per altra banda, el vicepresident i titular d'Economia també ha recordat que el seu predecessor en el càrrec, Oriol Junqueras, avui es troba en presó preventiva.

Aragonès ha reclamat que les diligències "es facin amb tota la celeritat possible" i les "mínimes molèsties" perquè el Departament pugui tornar a la normalitat i els seus treballadors "puguin tornar al seu lloc de treball".