El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha proposat que la Generalitat es personi en el cas del 3%. Ho ha dit en una atenció als mitjans de comunicació després de reunir-se aquest diumenge amb l'alcaldessa de Sant Cugat, la també republicana Mireia Ingla.

De fet, aquest divendres el govern municipal ja va anunciar que es personaria com a acusació particular​ en aquest cas que afecta l'antiga CDC i el seu successor, el PDeCat.

Preguntat sobre si ha consultat aquest moviment amb JxCat i el president de la Generalitat, Quim Torra, Aragonès no ho ha confirmat. "Jo estic convençut que davant de la defensa dels recursos públics i la institució trobarem la forma de tenir aquest acord per personar-nos", ha instat.

"Segur que compto amb la complicitat i la responsabilitat de tots els responsables públics de la Generalitat. En el moment en què els òrgans jurídics decideixin com es fa aquesta personació serà quan es prendrà la decisió", ha afegit. 

Tot i que el Govern de la Generalitat és un govern de coalició, Aragonès ha defensat que "la seva responsabilitat com a cap de les finances de la Generalitat és plantejar la necessitat de ser presents en aquest procediment judicial per recuperar fins a l'últim euro si finalment es demostra que hi ha hagut aquesta trama de corrupció".

"Aquests diners no han d'estar en les butxaques de qui no toca, sinó que han d'estar en hospitals, escoles, atenció a les persones i en seguretat, que és on han d'estar", ha reivindicat.

Taula de diàleg i pressupostos

Aragonès tampoc ha confirmat si el president d'ERC, Oriol Junqueras, es va reunir amb Torra el passat 24 de juliol i ha tornat a demanar que es reuneixi la taula de diàleg. "Aquesta setmana hem vist que la via judicial i la via repressiva continuen, s'ha d'activar la via política", ha defensat. El número dos de l'Executiu ha demanat "contingut" i "dinàmica de negociació" per a la taula per començar a negociar els pressupostos espanyols. 

 

Per altra banda, arran de les declaracions d'ahir del portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, Aragonès ha reconegut que "negociar amb ERC pel PSOE és més car que fer-ho amb Cs", però no ha valorat la idea de "repensar l'estratègia".

També ha acusat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de "trobar sempre excuses" per ajornar la mesa de diàleg entre l'Estat i la Generalitat després que el socialista hagi indicat que el clima preelectoral "no és el millor moment" per fer la reunió.