El president d’ERC, Oriol Junqueras, va aprofitar els pocs dies que va gaudir del tercer grau per trobar-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra. La reunió, al Palau de la Generalitat, va tenir lloc el divendres 24 de juliol, segons avança ElPeriódico.com. A la trobada, una de les qüestions que va abordar va ser el calendari electoral.

La reunió va tenir lloc una setmana després que Junqueras, com la resta de presos polítics, obtingués el tercer grau i es va celebrar a petició del líder d’ERC. Junqueras, segons explica el rotatiu, va insistir en la necessitat que el president i el vicepresident d’un govern de coalició pactessin el calendari electoral.

Treballar plegats

Junqueras, com ja va fer en sortir de la presó el 17 de juliol passat, es va posar a la disposició de Quim Torra per treballar plegats i va demanar al president que doni aire tant a dues conselleries que són a mans d’ERC, Benestar Social i Salut, que han estat desacreditades en ocasions per la presidència del Govern.

Junqueras i Torra, així com les seves dues formacions, han mostrat diferències a l’hora de parlar de la convocatòria d’eleccions. El líder republicà va exigir el maig passat pactar l’escenari i el calendari electoral, exigència que no va ser ben rebuda des de les files de JxCat. Des d'ERC es va criticar que es deixés a mans del Tribunal Suprem, que té la darrera paraula sobre la inhabilitació de Torra, la convocatòria de les eleccions