El president de la Generalitat, Quim Torra, demana al director del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, que la Generalitat es personi en la causa del 3% per poder accedir a la instrucció del cas i al sumari. 

Aquest primer pas de comparèixer és del tot necessari perquè els serveis jurídics de la Generalitat puguin fer una anàlisi del material incorporat a la causa i avaluar si hi pot haver perjudici patrimonial a la Generalitat. 

 

En el cas que, d’una anàlisi de les diligències practicades, se’n desprengui que hi ha hagut un perjudici per la Generalitat, es formularà escrit d’acusació.

La Generalitat s’ha de personar per conèixer el material i ho fa en qualitat d’acusació particular per si després de fer l’anàlisi es considerés que ha estat perjudicada.

"I tant que ens hi personarem"

Torra ja va avisar divendres passat de la intenció que la Generalitat es personés com a acusació particular en el presumpte cas de finançament irregular que afecta tant CDC com PDeCat, que popularment es coneix com el cas 3%.

"I tant que ens hi personarem. Va absolutament en contra del que aquest Govern ha defensat des del primer moment, que és corrupció zero", va ressaltar Torra en el torn de rèplica del ple extraordinari i monogràfic sobre la monarquia de divendres. 

Fa unes setmanes, l’alcaldessa de Sant Cugat, la republicana Mireia Ingla, va anunciar que l’Ajuntament es personaria en aquest cas. Uns dies més tard, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va demanar a la Generalitat que seguís els passos del consistori i també actués com a acusació. Aquesta tarda, Aragonès ha reafirmat aquesta postura. "Perseguirem la corrupció i recuperarem fins a l’últim euro públic corromput", ha escrit en una piulada.