El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat avui que "cal forçar la negociació amb l'Estat". Precisament, també avui, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha remarcat que la taula de diàleg amb Catalunya no és una prioritat en el context actual marcat per la crisi sanitària, econòmica i social que ha desencadenat la Covid-19.

El líder d'ERC ha apuntat que aquesta negociació s'ha d'assolir amb "la mobilització" i amb "la fortalesa" de les institucions. "L'independentisme ha de fer l'esforç que ha de permetre tornar als moments més bons i al moment de creixement, que era quan es dirigia al conjunt de la població", ha assenyalat en una visita al far de Sant Sebastià, a Palafrugell (Baix Empordà).

foto 3687802

Aragonès junt amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, el president del grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, i l'alcalde del municipi, Josep Piferrer, en la visita al far de Sant Sebastià, a Palafrugell (Baix Empordà) / ACN

Unitat de les forces sobiranistes

A més, Aragonès també ha reclamat la unitat de les forces independentistes, per la qual cosa ha demanat que deixin a un costat les seves disputes internes i se centrin a enviar un missatge comú a la població que porti el país a "avançar" cap a la independència. "Quan l'independentisme discuteix entre ell, es queda on és i el moviment s'atura", ha defensat el vicepresident.

Per això, ha reclamat a les forces independentistes que siguin "propositives" i assoleixin "objectius compartits". És en aquest context en el qual Aragonès ha reiterat que el projecte polític d'ERC és aconseguir la independència. Per això, l'aposta de la formació és "forçar la negociació amb l'Estat a partir de la mobilització i de la fortalesa de les institucions".

A més, ha considerat que és clau dirigir-se "a totes les persones del país, gent que està en una situació d'angoixa i que volen un govern amb més respostes". Per això ha exigit als altres partits que centrin l'estratègia en les "potencialitats" que té Catalunya. 

Allargar els ERTO en el sector turístic

Aragonès, que també és conseller d'Economia i Hisenda, s'ha trobat amb el sector turístic local. "El repte més important és afrontar la propera temporada amb garanties", ha assegurat Aragonès. Des del seu punt de vista, per aconseguir aquest objectiu s'haurien "d'allargar els ERTO fins a inicis de la temporada vinent" per als treballadors d'aquest sector. Això, ha argumentat, és "imprescindible" per garantir l'obertura de tots els establiments a partir de la primavera vinent.

També ha posat en valor que, en els darrers anys, els hotelers de la Costa Brava han reenfocat el seu negoci per apostar per un turisme de qualitat. Això, ha considerat, els ha permès arribar en millor forma en aquesta temporada turística en comparació amb altres destinacions. Una temporada que, en general, ha estat fluixa per les restriccions que molts països han posat per venir a Catalunya arran de la pandèmia de la Covid-19.

En la seva visita a Palafrugell, Aragonès també ha visitat el mercat de la localitat acompanyat de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; el president del grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, i l'alcalde del municipi, Josep Piferrer.