L'hi va dir per carta fa uns dies. I avui Pere Aragonès ha posat veu des de l'hemicicle del Parlament a l'exigència a Pedro Sánchez perquè es deixi de recomanacions i decreti ja l'obligatorietat del teletreball "per raons de salut pública". És, ha dit, "un element fonamental" per reduir la mobilitat i aturar així contagis. 

El vicepresident en funcions de president ha criticat l'excessiva "cultura presencialista" instal·lada a les empreses i l'administració pública que "frena" que es pugui implantar el teletreball. En aquest sentit, ha recordat al president espanyol que és una mesura que no pot "deixar a la voluntat d'un acord entre les parts". És més, ha demanat a la Moncloa que "si l'Estat no ho vol fer, traspassi la competència" perquè sigui la Generalitat qui pugui obligar al teletreball en totes les activitats que puguin fer-lo. 

Segons ha assenyalat el vicepresident i candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, si el teletreball fos obligatori, hi hauria menys mobilitat i això els permetria relaxar les restriccions en altres àmbits de la societat

Injeccions trimestrals d'ajuts directes

Paral·lelament, Aragonès ha reclamat al govern de l'Estat que injecti més ajudes directes als negocis i sectors afectats per les restriccions, ja que és qui recapta els principals impostos i té més capacitat econòmica que la Generalitat. Sobre això, ha subratllat que està molt bé la iniciativa dels ERTO —que ha demanat prorrogar fins al 30 de juny—, però que amb això "no n'hi ha prou", que el que cal és que els diners arribin directament als col·lectius afectats. De fet, s'ha queixat que mentre Alemanya, França o Itàlia han adoptat mesures econòmiques per valor del 16% del seu PIB, Espanya només hi ha invertit el 5%

Per part seva, el vicepresident s'ha compromès a "anar molt més enllà" de les ajudes que la Generalitat ha adoptat l'últim any, per valor de 867 milions. En qualsevol cas, ha deixat clar que mentre Catalunya no sigui independent, "amb el que té la Generalitat no n'hi ha prou, perquè no té prou recursos ni prou sobirania". 

Que tothom es vacuni

Malgrat la cruesa del panorama, Aragonès ha demanat "confiança en el futur". Un futur que pren forma de vacuna. Per això, ha demanat a la ciutadania "que es vencin les pors i que tothom es vacuni" perquè fer-ho "acosta la immunitat de grup". 

Fins ara, Catalunya ha posat 91.382 vacunes, una xifra que segons el vicepresident demostra que s'ha agafat "velocitat i bon ritme" després de les dificultats logístiques dels primers dies, quan part del material necessari per emmagatzemar les vacunes va quedar aturat a la frontera francobritànica.