El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte al matí que la Generalitat no canviarà el model d'immersió lingüística a les escoles, que ha qualificat com un "element de cohesió social" del país. Per això, consideraria un "error" que el PSC abandonés aquest consens sobre el model escolar català, així com d'altres com el dret a decidir, la defensa de les institucions, "la fi de la repressió" o la lluita contra la monarquia espanyola.

Aragonès, que avui ha fet de voluntari del Gran Recapte del Banc dels Aliments, s’ha mostrat confiat que les negociacions amb els comuns sobre els pressupostos de la Generalitat fructifiquin en les properes setmanes perquè "Catalunya necessita un pressupost, no pas la Generalitat o el conseller" per tal de fer polítiques socials.

Per això, espera que les modificacions de l'IRPF, l'Impost de Successions o la fiscalitat verda rebin el suport dels partits que van votar-hi favorablement en el debat de política general del Parlament, que va incloure també el PSC i JxCat. A més, creu que el pressupost català no s'ha de subordinar a altres negociacions com les del pressupost de l'Ajuntament de Barcelona o la investidura espanyola.

Finalment, i en línia amb el que ha defensat Sergi Sabrià, Aragonès ha instat aquest dissabte al PSOE a garantir una mesa de negociació política entre institucions per aconseguir el vot favorable dels republicans a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.