El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, afronta la reunió amb la seva homòloga espanyola, Carmen Calvo, que tindrà lloc aquest divendres amb la voluntat de "diàleg, negociació i acord" per arribar a "esquerdar els murs dels silencis polítics de l'Estat". Aragonès s'ha expressat així en la presentació del llibre de Raül RomevaEsperança i Llibertat (Ara Llibres), que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona. 

Durant la presentació, Aragonès ha parafrasejat una part del llibre de Romeva que assegurava que l'actitud amb la que s'ha d'afrontar el diàleg és la de què "parlar és necessari però no n'hi ha prou" i la de què "els afers polítics s'han de resoldre políticament". "Ho tindrem ben present", ha assegurat el vicepresident en referència a la reunió de divendres. "Hem d'obrir canals de diàleg que portin a la negociació i a l'acord", ha assegurat al que ha afegit: "diàleg, negociació i acord, democràcia per veure respectat el dret a l'autodeterminació que vam exercir l'1 d'octubre".

En l'acte també hi han participat el president del Parlament, Roger Torrent, la diputada d'ERC Jenn Díaz i l'esposa de Raül Romeva i candidata d'ERC a les europees, Diana Riba. En el seu torn de paraula, Torrent ha defensat que el llibre és una extensió del pensament polític de Romeva i l'ha posat com a exemple com a "altaveu indispensable" que ens ha de guiar en els propers mesos i anys. 

En la publicació, Romeva explica des d'anècdotes personals de la presó, fins a reflexions sobre el procés, tant sobre el passat com també sobre com cal seguir avançant cap a la República. A més, també detalla com té intenció d'afrontar el judici de l'1-O. Així ho ha explicat Riba, que ha defensat que "s'hi troben moltes reflexions i experiències" i que quan "l'acabes tens ganes de sortir a lluitar per aquests drets". Riba, però, també ha volgut fer una denuncia de la situació de presó del seu marit i ha lamentat que als llibre "s'hi trobin més paraules que les que ens hem pogut dir en els darrers mesos".

Finalment, Riba ha llegit i un text de Romeva en el que agraïa el "suport i l'escalf" que ha rebut durant els mesos que ha estat a la presó. A més defensar que el llibre ha de ser "útil" i que està fet "sense retrets però amb conviccions". "La presó dura un temps, però la dignitat i l'orgull dura per sempre. Espero aportar-vos esperança per la llibertat", ha conclòs en aquest sentit. 

En el llibre, l'exconseller d'Exteriors fa reflexions polítiques i crítiques al sistema judicial espanyol, però també té parts carregades de vivències personals tant de l'etapa al Govern com la d'ara, a la presó. En aquest punt, es pot veure l'estreta relació entre Romeva i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i les múltiples anècdotes que d'aquest se n'han derivat