L’advocat i diputat de la CUP, Vidal Aragonès, s’ha desplaçat aquest dilluns fins a la presó d’Alcalá-Meco. Allà ha visitat l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera Dolors Bassa, que s’hi troben des del 23 de març, després que el jutge Pablo Llarena els comuniqués el seu processament per rebel·lió.

Segons ha explicat la CUP en un comunicat, “més enllà de la presència del diputat com a jurista, la visita també ha servit per veure la situació de les dues preses polítiques”. El diputat anticapitalista “ha volgut traslladar tota la solidaritat amb Forcadell i Bassa i els seus familiars”, així com “reiterar que només amb mobilitzacions com les d’ahir s’aconseguirà que les preses polítiques siguin alliberades”.

Aprofitant el seu viatge, Vidal Aragonès també ha visitat Alfonso Fernández ‘Alfon’ a la presó de Navalcarnero, un  jove detingut durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. Segons la Fiscalia, que li demana cinc anys i mig de presó, va ser detingut quan portava una bossa amb un artefacte explosiu de fabricació casolana.