L'actual vicepresident Pere Aragonès reclama el suport a la resta de grups independentistes per "fer un gran pas endavant" en el primer debat d'investidura d'aquest divendres. En aquests moments no hi ha cap garantia que Aragonès superi amb èxit la primera votació d'aquesta setmana, i per això el líder republicà ha defensat en un fil de Twitter la urgència per aconseguir "un acord sense demora" i consolidar un "govern sòlid".

"La ciutadania de Catalunya ens exigeix l'acord sense demora per fer un govern sòlid, reflex de la majoria independentista i d'esquerres assolida, que busqui solucions i dibuixi un futur ambiciós en tots els àmbits", reivindica Aragonès, reiterant la urgència per formar un executiu "de transformació per afrontar amb fermesa i valentia el rescat social, la recuperació econòmica i la sortida democràtica al conflicte amb l’estat, basada en l’amnistia i l’autodeterminació".

TUIT Pere Aragonès investidura

Pere Aragonès. / Twitter

Borràs ha proposat Aragonès com a candidat a la presidència

En el mateix fil de Twitter, Aragonès ha assumit la proposta de la presidenta Laura Borràs i ha anunciat que defensarà la seva candidatura exposant el projecte de país d'ERC i les propostes "per millorar la vida de la ciutadania, garantint oportunitats i drets per a tothom".

salvador illa laura borràs parlament - acn

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha tancat la ronda de contactes amb el socialista Salvador Illa i posteriorment ha anunciat la candidatura de Pere Aragonès al debat d'investidura. / ACN

Després de tancar la ronda de contactes, Borràs l'ha assenyalat a ell com a candidat, descartant així l'alternativa de proposar Salvador Illa. "El candidat amb més possibilitats de sortir investit és Pere Aragonès", ha comunicat.

El suport dels partits independentistes a la candidatura d'Aragonès

Encara que Borràs hagi determinat que és el candidat amb "més possibilitats", ara mateix no hi ha cap garantia d'èxit per a Aragonès. Aquest mateix dimecres, Junts ha comunicat que en el debat d'investidura d'aquest divendres "previsiblement no hi haurà acord".

I pel que fa al suport de la CUP, no s'acabarà de saber el posicionament dels 9 escons anticapitalistes fins dijous a la tarda, quan es facin públics els resultats de les assemblees cupaires sobre el preacord amb la formació republicana.