El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que el Tribunal Constitucional (TC) no canviarà la posició republicana d'una majoria de ciutadans de Catalunya. "Pot dir-hi missa", ha advertit.

En una atenció als mitjans a Mataró després que el ple del Parlament hagi aprovat un posicionament contrari a la monarquia malgrat l'advertència dels lletrats, Aragonès ha dit que es publiquin o no aquestes propostes de resolució al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) l'important és "el que es vota i es discuteix". Ha apuntat que les "amenaces" del TC els carreguen de raons per avançar cap a la república catalana. També ha subratllat que els ciutadans tenen dret a saber on ha anat el rei emèrit Joan Carles I.

 

El també coordinador nacional d'ERC ha dit que el Parlament de Catalunya va ser l'única cambra de l'Estat que, davant la "crisi institucional més greu de la monarquia des de 1931", s'ha pronunciat. Per això, ha assegurat que la ciutadania "té dret a saber" on és l'excap de l'Estat per garantir que la justícia li pugui exigir responsabilitats.

Aragonès ha celebrat que la cambra catalana es pugués pronunciar "molt clarament" sobre la monarquia malgrat les "amenaces" del TC cap a funcionaris, lletrats i diputats. Ha recordat que es va aprovar que Catalunya es considera republicana "per àmplia majoria" i que vol avançar cap a la independència.

El republicà ha dit que tal com va aprovar el ple aquest divendres, cal exigir responsabilitats per l'afer del rei emèrit. Ha argumentat que, per una banda, Felip VI ha d'explicar el seu paper i la "complicitat" amb els negocis de Joan Carles I. Per altra banda, el govern espanyol ha constatat que ha de ser "transparent" i "donar explicacions" sobre on és el monarca emèrit. "Els ciutadans tenen dret a estar tranquils i que la justícia actuï", ha anotat.


Visita a Mataró: habitatge social i peatge de Vilassar



Aragonès ha visitat Mataró aquest dissabte per mantenir una reunió amb alcaldes, regidors i representants locals d'ERC. En concret, han abordat la situació social de la comarca amb la covid-19 i s'ha parlat d'una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme per crear un ens de gestió de l'habitatge de protecció social en lloguer que agrupi totes les iniciatives públiques de la zona.

El vicepresident del Govern ha aprofitat per celebrar que el 31 d'agost de 2021 finalitzi la concessió del peatge de la C-32 a Vilassar. Ha expressat que quedarà "alliberat" el peatge "més antic de l'Estat" i que cal abordar quin ha de ser el futur de la mobilitat al Maresme.