El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, diu que l'Estat ha convertit la Constitució "pel que fa a drets socials en paper mullat". Segons ell, la Carta Magna espanyola "sembla que només importa per la Corona i la unitat d'Espanya", mentre que "no és important" per a qüestions com el dret a l'habitatge, el dret a una vida digna, a una tutela judicial efectiva i a la llibertat d'expressió, els quals s'han "oblidat" de protegir.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous després d'una visita a la Llar Pere Barnés de Barcelona, gestionada per la Fundació Arrels, ha dit que "un model diferent" només vindrà quan Catalunya sigui independent, ja que, segons ell, serà "una república de drets socials per a tothom".

Aragonès ha visitat el centre per persones sense llar juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, que ha assegurat que el Govern no pot tenir "una resposta única" contra el sensellarisme perquè hi ha "un perfil de diversitat" entre les persones que estan en aquesta situació.

En aquest sentit, en la mateixa atenció als mitjans ha afirmat que el sensellarisme és "una prioritat" per a l'executiu i que la millor manera de donar-hi una resposta és un treball conjunt entre la Generalitat, les administracions locals i el teixit social.