El president en funcions de la Generalitat de Catalunya i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Pere Aragonès, ha confirmat que assistirà a la reunió de la Comissió General de les comunitats autònomes de dilluns que ve convocada pel PP al Senat sobre la llei d'amnistia. "Aniré a la conferència de presidents al Senat. L'amnistia s'ha de defensar a tot arreu", ha afirmat en una entrevista a SER Catalunya, i ha afegit: "Trolejar el PP sempre ve de gust". 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

"S'intentarà que sigui un terreny hostil amb un Senat presidit pel PP i presidents de comunitats autònomes presidides per PP i Vox, però a mi no em fa por. Per acabar amb l'"a por ellos" hi hem d'anar", ha afirmat explicant que tornarà a participar en una conferència de presidents. En un to més distès el president Aragonès ha afirmat que pretén trolejar el PP en aquesta conferència. Preguntat sobre què es referia exactament ha respost: "Només la nostra presència els genera incomoditat perquè no els agrada el que diem. No els agrada escoltar allò que no volen sentir. I hauran de sentir que l'amnistia és absolutament necessària per posar fi a una repressió il·legítima". 

El referèndum i Pedro Sánchez 

Aragonès ha donat un toc d'atenció a la negativa del president espanyol Pedro Sánchez, de parlar de qualsevol mena de referèndum. "No sé per què és notícia el que demana Esquerra Republicana; estem en precampanya electoral" va retreure el passat dimecres el socialista. Per la seva banda, el republicà ha recordat que el PSOE té "un compromís signat", referint-se a l'acord d'investidura. "Ell és investit president gràcies als vots d'ERC i, per tant, potser s'haurien d'escoltar més les propostes", ha sentenciat i ha retret al president espanyol: "El que seria novetat és que tingués una proposta per a Catalunya". 

Eleccions del 12-M

En relació amb les pròximes eleccions del 12 de maig, el president Aragonès ha negat que hagués fet cap mena de càlcul electoralista a l'hora de convocar els comicis i ha retret de nou la negativa als pressupostos dels comuns: "Crec que els comuns van decidir marcar perfil a un alt cost". Preguntat sobre què considera quan Carles Puigdemont parla de presentar-se per aconseguir la restitució després del 155, Aragonès ha respost: "En tot cas és una restitució personal de Puigdemont, no institucional, perquè tant el president Quim Torra com jo hem estat presidents legítims".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!