El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, no ha evitat pronunciar-se aquest dijous sobre el polèmic suplicatori contra Laura Borràs. "S'han de poder aclarir les irregularitats", ha assegurat Aragonès tot aclarint que des de la seva formació rebutgen que el Tribunal Suprem (TS) "sigui un tribunal imparcial per jutjar un independentista".

Aragonès, doncs, ha ratificat la línia de la formació ja avançada pel seu portaveu a Madrid durant una visita al casal d'estiu de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). "Volem deixar molt clar el nostre compromís amb la lluita contra la corrupció i, per tant, qualsevol irregularitat que pugui haver-hi s'ha de poder investigar i aclarir", ha justificat. "També en aquest cas", ha apuntat.

D'aquesta manera, l'home fort d'ERC ha reconegut que des de la formació republicana es té en compte la presumpció d'innocència de Borràs i ha assegurat que respecten el procediment que s'hagi de produir. Tanmateix, ha tornat a advertir: "L'independentisme ha de deixar molt clar que en cap cas pot ser còmplice de tapar determinades irregularitats".

Finalment, Aragonès ha volgut sumar-se a la idea expressada pel portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, sobre la importància dels vots d'ERC. "PP, PSOE, Cs i Vox ja han decidit que aquest suplicatori tira endavant i, per tant, no depèn dels vots de l'independentisme d'esquerres", ha reivindicat.