Quatre consellers del Govern de la Generalitat seran al Tribunal Suprem el dijous en la tercera jornada del judici. Es tracta del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

El primer dels presos a qui es prendrà declaració serà Oriol Junqueras. El seu homòleg, Pere Aragonès, no podrà accedir a la sala de vistes perquè és testimoni en aquesta causa i, per llei, no pot entrar fins que hagi declarat. És el mateix que passa amb el president del Parlament, Roger Torrent, que també serà demà a Madrid. Tant ell com Aragonès donaran suport a Junqueras des de fora de l'edifici, al costat d'altres companys d'ERC.

Fonts del Departament d'Interior han comunicat que Buch ha anul·lat una visita que tenia a la Vall d'Aran prevista per a la tarda per estar present a la declaració de Forn que es preveu que sigui el segon a declarar.

D'altra banda, el diputat al Parlament de la CUP Vidal Aragonés també ha anunciat que seguirà demà el judici "contra el dret a l'autodeterminació" des de la sala del Tribunal Suprem, en representació de la delegació de la cambra catalana.