Més crític i contundent que mai, Pere Aragonès, president de la Generalitat i candidat d'Esquerra a les eleccions del 12-M, ha carregat molt durament contra Pedro Sánchez després que aquest decidís no plegar sense donar més explicacions: "Hem vist en la compareixença l'últim acte d’una comèdia que ha durat cinc dies, on s'ha jugat amb els sentiments i l’empatia de les persones", ha denunciat Aragonès en roda de premsa des de la seu del partit. 

🔴 Pedro Sánchez no dimiteix, DIRECTE | Reaccions a la seva compareixença

Aragonès s'ha mostrat totalment convençut que si no hi hagués eleccions convocades a Catalunya d'aquí a dues setmanes, Sánchez no s'hauria pres aquests cinc dies de reflexió després de publicar la carta dimecres passat: "Mantenir durant cinc dies, el conjunt de l’Estat en una situació d’incertesa és una frivolitat absoluta que no hauria d’haver-se portat a terme", ha recriminat Aragonès al seu homòleg espanyol. "Aquesta no és la manera de fer política que jo defenso, jo defenso tractar la ciutadania com a adults i parlar de projectes, de propostes, lluny de personalismes i de jugades mestres", ha carregat Aragonès, que tal com va fer a l'acte d'inici de campanya, ha deixat clar que la llarga reflexió de Sánchez tenia com a objectiu evitar parlar de corrupció, amb un inici de campanya que, abans de la seva carta, estava marcat per les declaracions de Salvador Illa al Senat i al Congrés pel cas Koldo.

Indignat pel "joc" electoralista

Preguntat per la decisió final de Sánchez de no dimitir i si creu que hauria estat més convenient que ho fes, després que des d'ERC se li reclamés que no li "tremolessin les cames" davant l'extrema dreta, Aragonès ha deixat clar que el problema no és la decisió de Sánchez sinó els cinc dies de reflexió: "Davant l'extrema dreta no s'ha de doblegar, però no podem estar cinc dies d’aquesta manera. El problema no és la decisió d’avui, sinó el joc al qual s'ha sotmès la societat durant cinc dies", lamentant amb indignació que el president del govern espanyol hagi jugat amb els sentiments de les persones davant l'amenaça de l'extrema dreta. 

Aragonès ha clamat contra el fet que Sánchez s'hagi limitat a dir que continuarà al càrrec i no hagi posat sobre la taula cap proposta per lluitar contra l'extrema dreta, que, tal com ha recordat, abans d'afectar el president i el seu entorn ja s'havia atrevit contra el País Valencià, el País Basc o Catalunya: "Ens han tancat a la presó, ens han dut a l'exili, ens han envaït la nostra intimitat mentre el partit socialista mirava cap a una altra banda. Fins que s'ho han trobat de cara". Tot i que les primeres reaccions dels republicans van passar per mostrar la seva empatia envers el president del govern espanyol a l'inici del seu confinament a la Moncloa per reflexionar sobre el seu futur, Aragonès ha demanat posar aquest sentiment a banda davant un "acte electoral de cinc dies": "Hem de deixar l'empatia i denunciar que Sánchez no ha estat honest. Lamento que molta gent vegi com els seus sentiments han estat objecte d'un joc absurd". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!