El líder del PSC i candidat socialista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Salvador Illa, ha celebrat aquest dilluns la decisió de Pedro Sánchez de continuar al capdavant del govern espanyol després de cinc dies meditant-ho. "Una decisió valenta per recuperar la dignitat de la política i un compromís per frenar qui intenta soscavar la nostra democràcia. Endavant, president!", ha exclamat Salvador Illa a través d'X immediatament després de l'anunci del líder del PSOE. 

🔴 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol, DIRECTE | Reaccions i última hora 

En una roda de premsa organitzada per l'ACN posterior a la seva piulada, Illa considera que la decisió de Sánchez és també "la millor" per al conjunt d'Espanya. "També ho és per a totes aquelles persones que concebem la política com un servei públic que busca millorar la vida de les persones amb plantejaments diferents", ha reivindicat el primer secretari del PSC. Així mateix, el líder socialista català ha explicat que aquest cap de setmana ha pogut parlar amb Pedro Sánchez. "Hem vist el Pedro Sánchez més humà, al qual he tingut ocasió de conèixer bé", ha subratllat Illa.

 

El candidat del PSC a les eleccions del 12 de maig ha explicat que quan acabi la roda de premsa escriurà al president del govern espanyol per dir-li que Catalunya està "esperant" que s'incorpori a la campanya del 12-M. "Aquí estem esperant que pugui venir a participar en aquesta conversa pública que és la campanya del 12 de maig", ha reivindicat Illa. 

Diversos dirigents socialistes catalans també han celebrat la continuïtat de Sánchez al capdavant del govern espanyol. Un d'ells és el batlle de Tarragona, Rubén Viñuales, que considera que "no hi ha millor persona que pugui estar al capdavant del país". "La democràcia mai podrà ser destruïda. Catalunya et necessita. Nosaltres et necessitem", ha dit el batlle tarragoní. Una línia que ha seguit l'alcalde de Lleida, Félix Larrosa: "Plegats seguim amb més força que mai per avançar com a societat, amb respecte i amb dignitat", ha dit a través d'X

Pedro Sánchez ha anunciat la seva continuïtat al capdavant del govern espanyol en una compareixença institucional, després d'haver-li-ho traslladat a Felip VI en una reunió a primera hora del matí al palau de la Zarzuela. Ha decidit continuar i prou; a la seva compareixença no ha anunciat la intenció de celebrar una qüestió de confiança al Congrés dels Diputats. Sí que ha animat la ciutadania espanyola a "mobilitzar-se" contra la dreta i l'extrema dreta. Ha acabat d’aquesta manera amb cinc dies de màxima incertesa, en què la política espanyola s’ha paralitzat esperant que el líder del PSOE comuniqués la seva decisió sobre si dimitia o continuava al capdavant de la Moncloa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!