Els serveis jurídics del Govern estudien les declaracions del president del PP, Pablo Casado, en què ha assegurat que a Catalunya "no deixen anar al lavabo els nens si parlen castellà". Així ho ha advertit el president, Pere Aragonès, a través d'una piulada al seu compte personal en què ha titllat les paraules del dirigent popular d'"infames". 

Aragonès ha anunciat la decisió del Govern després que aquesta tarda un grup d'advocats han anunciat la intenció d'emprendre accions legals contra el líder popular. "Defensarem sempre la veritat i al professorat d'atacs indecents com aquest", ha advertit el president en referència a les declaracions del líder popular d'aquest matí a La Corunya.

 

Captura de Pantalla 2021 12 17 a les 21.15.18

 

Després que ahir va anunciar diferents accions per defensar la immersió lingüística, Aragonès ha assegurat a la seva piulada que el Govern defensarà "sempre la veritat i al professorat d'atacs indecents com aquest". "Deixeu l'educació en pau. Prou mentides. Prou d'aquesta baixesa moral. Prou d'atiar l'odi", ha reclamat.

Les declaracions de Casado han provocat nombroses reaccions després que aquest matí ha assegurat que "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà". No només això, també ha afegit que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al pati de l'escola.

El president Quim Torra ha reaccionat amb un tuit breu però directe: "Tros de quòniam".

Captura de Pantalla 2021 12 17 a les 21.35.05

Les declaracions d'aquest divendres s'afegeixen a les que va fer el polític popular dijous al Congrés dels diputats on va interpel·lar el president espanyol, Pedro Sánchez. "Què cony ha de passar a Espanya perquè vostè assumeixi alguna responsabilitat?", va interrogar a Sánchez.

El líder popular, assetjat per la popularitat de la presidenta madrilenya, Isabel Ayuso, no ha dubtat a agafar-se al discurs sobre la llengua per marcar perfil propi. “Vostè és pare. Jo també -va ventar dijous a Sánchez des del seu escó al Congrés-. No puc entendre com deixa abandonat un nen de cinc anys mentre els seus socis independentistes diuen que cal apedregar-lo”.

 

A la imatge principal, el president, Pere Aragonès, durant la cimera sobre la llengua que es va celebrar dijous al Palau de la Generalitat / Sergi Alcàzar