El vicepresident català, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que no participaran en la commemoració del 40è aniversari de la Constitució perquè la consideren "un límit i no un sistema de protecció per a la majoria dels ciutadans de Catalunya" per als quals no és "el seu marc de referència". "La Constitució està superada per la majoria de ciutadans de Catalunya, no és el nostre marc de referència", ha afegit en aquest sentit.

Per això, el "Govern de la Generalitat, amb el seu president al capdavant (Quim Torra), respon a aquesta voluntat de la ciutadania", en no acudir als actes commemoratius. El vicepresident de la Generalitat ha fet aquestes declaracions a Valls (Alt Camp), on ha presidit la cessió d'uns espais de la Generalitat a l'edifici de la Casa de Cultura per poder ampliar el museu, després que Torra hagi enviat una carta al Congrés anunciant que no hi assistiran.

Així, Aragonès ha emmarcat la negativa a celebrar l'aniversari de la Carta Magna en què "sembla que els nacionalistes espanyols només estiguin obsessionats amb l'article 2 de la Constitució espanyola". No obstant això, "s'obliden de l'article 47 o de l'article 24 o del 23, que parla de la participació política, de la seguretat jurídica", ha postil·lat.

En aquest sentit, també ha indicat el que considera incompliments en assumptes com el procés que se segueix al Tribunal Suprem pel referèndum de l'1 d'octubre o amb relació al dret a l'habitatge.